Chibicon 2012/04 Oulu

Cosplay-kilpailun säännöt

Sisällysluettelo

Tiivistelmä

Chibiconissa järjestetään kaikille halukkaille avoin cosplay-pukukilpailu. Kilpailu on 1-3 hengen pukukilpailu ja luonteeltaan perinteinen lavakilpailu. Kilpailuun tulee ilmoittautua ennakkoon. Sallittuja puvun aiheita ovat mangan ja animen lisäksi mm. jrock-aiheet sekä japanilaiset pelit. Lavalla voi halutessaan pitää esityksen, mutta se ei ole pakollista. Myös oman taustamusiikin voi toimittaa.

Kilpailun järjestää Show-Cosplay-yhdistys OF ry yhteistyössä Cosplay Finland Tourin kanssa.

Takaisin sisällysluetteloon

Aikataulu ja kilpailun kulku

Aikataulu ennen tapahtumapäivää.

 • 15.3.2012 klo 15.00 - Ennakkoilmoittautuminen kilpailuun avataan.
 • 31.3.2012 klo 18.00 - Ennakkoilmoittautuminen kilpailuun suljetaan. Ilmoittautuminen voidaan sulkea jo aiemmin, mikäli osallistujamäärän katto tulee vastaan.

Aikataulu tapahtumapäivänä

 • 9.30 - Kilpailijoiden ilmoittautuminen ja kuvaus aloitetaan valokuvauspisteellä.
 • 11.45 - Kilpailijoiden tulee saapua kilpailusaliin klo 11.45 mennessä, hieman aiemminkin voi saapua.
 • 12.00 - Kilpailu alkaa

Kilpailun kulku tapahtumapäivänä

Ilmoittautumisen yhteydessä saat numerolapun, valokuvat otetaan ja tapaat tuomarit. Tuomarit kyselevät sinulta pukuusi liittyviä asioita ja tutustuvat siihen lähempää.

Kilpailu itsessään on luonteeltaan perinteinen lavakilpailu esiintymisoptiolla. Kilpailijat siirtyvät lavalle kilpailijanumero kerrallaan. Lavalla on aikaa poseeraukselle sekä halutessa pienelle esitykselle. Lopuksi juontaja esittää pari kysymystä. Kilpailija voi vaikuttaa kysymyksiin ottamalla yhteyttä järjestäjiin viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa.

Esityksen pitäminen ei ole pakollista, vaan pelkkä poseeraus lavalla riittää. Poseerauksia kannattaa kuitenkin harjoitella ja valita vaikkapa muutama erilainen poseeraus, jos ei halua tehdä esitystä. Tuomaristo voi antaa pisteitä myös onnistuneesta esityksestä. Voit toimittaa myös oman taustamusiikin halutessasi, ohjeet alempana.

Jos sinulla on puku, jossa on vaikea liikkua, ilmoita kisapäivän aikana tai ennakkoon, että tarvitset jonkun auttamaan sinut lavalle ja lavalta pois.

Kun kaikki kilpailijat ovat esittäytyneet, pyydetään heidät vielä lavalle ryhmäkuvaa varten.

Tulokset julkistetaan ja palkinnot jaetaan myöhemmin tapahtumapäivänä päättäjäisten yhteydessä.

Takaisin sisällysluetteloon

Sallitut puvun aiheet

Kilpailuun osallistujien pukujen tulee kuulua johonkin seuraavista aihepiireistä.

 • anime ja manga
 • japanilaiset muusikot ja muut esiintyvät taiteilijat
 • japanilaiset elokuvat ja TV-sarjat
 • japanilaiset pelit
 • originaalihahmot tietyin rajoituksin, ks. seuraava kohta

Takaisin sisällysluetteloon

Originaalihahmot

Chibiconissa sallitaan myös originaalihahmot. Näiden tapauksissa noudatetaan seuraavia rajoituksia. Luethan nämä ohjeet tarkkaan ennen ilmoittautumista originaalihahmolla.

Originaalihahmosta tulee toimittaa lähdekuva (käytännössä yksityiskohtainen piirros), kuten muidenkin kilpailijoiden. Lisäksi pyydämme kertomaan lyhyesti hahmosta ilmoittautumisen yhteydessä (muut tiedot -kenttä): mistä hahmo on peräisin, minkälainen hahmo on kyseessä ja mihin sen pukeutumisessa pitäisi erityisesti kiinnittää huomiota.

Originaalihahmot kilpailevat tarvittaessa omana kategorianaan, ja niiden hyväksynnässä kilpailuihin käytetään tapauskohtaista harkintaa. Jos olet epävarma siitä, sopiiko hahmosi cosplay-kisaan, ota yhteyttä cosplay-tiimiimme ja kysy.

Takaisin sisällysluetteloon

Taustamusiikki

Oman taustamusiikin toimittaminen on vapaaehtoinen optio. Järjestäjät soittavat yhteistä taustamusiikkia joka tapauksessa kaikille osanottajille. Jos kuitenkin haluat oman taustamusiikkisi, se on mahdollista.

 1. Lue ohjeita taustamusiikin tekemisestä
 2. Lähetä musiikkitiedosto tai latauslinkki osoitteeseen of (ät) operaatiofredrik.com

Takaisin sisällysluetteloon

Lähdekuva

Kilpailijan on toimitettava ilmoittautumisen yhteydessä lähdekuva esitettävästä hahmosta. Kuvassa tulee ilmetä hahmo siinä puvussa, mitä osallistuja käyttää. Lähdekuvat toimitetaan tuomariston käyttöön.

Kahden tai kolmen hengen osallistumisen tapauksessa lähdekuvassa tulee näkyä kaikki esitettävät hahmot.

Lähdekuvista on saatavilla myös tarkempi ohje.

Takaisin sisällysluetteloon

Voittajien valinta ja palkinnot

Kilpailun kolme parasta pukua palkitaan. Voittajat valitsee tuomaristo. Lisäksi kilpailussa voidaan jakaa kunniamainintoja.

Takaisin sisällysluetteloon

Liitteet

Liitteissä selvennetään yksityiskohtaisesti kilpailun osallistujien henkilötietojen käsittelyä. Tiivistetysti voidaan todeta, että henkilötietoja käsitellään erittäin luottamuksellisesti, vain järjestäjien toimesta, eikä osallistujien tietoja luovuteta edelleen.

Takaisin sisällysluetteloon

Yhteistyössä

Sangatsu Manga
Säätöyhteisö B2 ry

sekä

Sinooperi
Tietovelhot Oy

Genrewear

Rento tapa kylpeä

Tampere Kuplii ry

World Cosplay Summit

Japan Pop -lehti

Prayers from cosplayers