Tampere Kuplii

Tampere Kuplii 2012 logo

Cosplay-kilpailun säännöt

Sisällysluettelo

Tiivistelmä

Tampere Kuplii-sarjakuvatapahtumassa järjestetään kaikille halukkaille avoin cosplay-pukukilpailu, johon voi osallistua yksin tai korkeintaan kolmen hengen ryhmissä. Pukujen aiheiksi sallitaan sarjakuva, animaatio ja pelit kautta maailman. Kilpailuun tulee ilmoittautua ennakkoon. Tapahtumassa tuomaristo valitsee finalistit, joista yleisö valitsee Aamulehden järjestämässä nettiäänestyksessä voittajat.

Takaisin sisällysluetteloon

Aikataulut

Aikataulu ennen tapahtumapäivää.

  • 5.4. klo 22.00 - Ennakkoilmoittautuminen kilpailuun avataan.
  • 22.4. klo 18.00 - Ennakkoilmoittautuminen kilpailuun suljetaan. Ilmoittautuminen voidaan sulkea jo aiemmin, mikäli osallistujamäärän katto tulee vastaan.

Aikataulu tapahtumapäivänä

  • 10.00 - 11.00 - Kilpailijoiden ilmoittautuminen ja kuvaus. Kaikkien kilpailuun hyväksyttyjien osallistujien tulee ilmoittautua tapahtumapaikalle klo 11.00 mennessä tai ilmoittautuminen raukeaa. Ilmoittautumisen ja kuvauksen jälkeen kilpailijat voivat liikkua vapaasti tapahtuma-alueella.
  • 11.45 - Kilpailijoiden tulee ilmoittautua Finnkino Plevnaan kilpailua varten.
  • 12.00 - Ovet avataan yleisölle. Kilpailu alkaa heti yleisön päästyä sisään.
  • 13.30 - Kilpailu päättyy viimeistään klo 13.30.

Kilpailun kulku

Kilpailu alkaa, kun yleisö on päässyt saliin sisälle. Juontajat esittelevät kilpailijat, jotka saapuvat salin etuosaan yksi kerrallaan. Kilpailija voi halutessaan tehdä pienen esityksen, mutta myös pelkkä poseeraus riittää.

Tämän jälkeen jokainen kilpailija voi lausua muutaman sanan esittämänsä hahmon ominaisuudessa. Juontaja pyytää jokaista kilpailijaa kuvailemaan ensin hahmonsa tyypillistä päivää. Kilpailijoiden tulee vastata siis nimenomaan hahmon, eikä pukuilijan näkökulmasta. Vastauksen ei tarvitse olla pitkä ja sen tarkoitus on sekä kertoa yleisölle hieman hahmosta, että kuvastaa pukuilijan tuntemusta valitsemastaan hahmosta. Toinen kysymys on myös vapaamuotoinen ja siinä kysytään puvun tekemisestä. Toiseen kysymykseen voi vastata kertoen puvun teon kokonaisuudesta, tai jostain kiinnostavasta yksityiskohdasta liittyen vaikkapa tiettyyn puvun osaan tai proppiin. Myöskään toisen vastauksen ei tarvitse olla pitkä. Suosittelemme kaikkia kilpailijoita miettimään vastauksia etukäteen. Ryhmäosallistumisen tapauksessa mikrofoni kiertää kaikilla ryhmän jäsenillä.

Kysymysten jälkeen kilpailijat siirtyvät istumaan eturiveihin. Mikäli puku ei salli istumista, kilpailija voi myös siirtyä salin reunaan.

Kun kaikki kilpailijat ovat esittäytyneet, pyydetään vielä kaikki kilpailijat salin etuosaan ryhmäkuvaa varten. Tämän jälkeen tuomaristo vetäytyy pohdiskelemaan, samalla kun yleisö ja kilpailijat seuraavat väliohjelmana noin 15 minuutin ajan Finnkinon trailereita uusista elokuvista. Väliohjelman jälkeen julkistetaan finalistit, jonka jälkeen kilpailu päättyy. Finalistien ryhmäkuva otetaan säävarauksella ulkona.

Kilpailussa soitetaan tällä kertaa yhtenäistä, järjestäjien valitsemaa taustamusiikkia koko kisaosuuden ajan. Koska tekniikka on näissä tiloissa uutta, omien taustamusiikkien toimittaminen ei vielä ole mahdollista. Mikäli kokeilu vaikuttaa onnistuneelta, harkitsemme tätä mahdollisuutta ensi vuodelle.

Takaisin sisällysluetteloon

Tapahtumapaikka

Kilpailu järjestetään Finnkino Plevnassa, osoitteessa Itäinenkatu 4. Finnkino Plevna sijaitsee Finlaysonin alueella, Keskustorin laidalla.

Ilmoittautuminen ja valokuvaus tapahtuu valokuvauspisteellä, joka sijaitsee Media 54:ssä, Siperian kauppakeskuksen perällä.

Rajoitukset ja muut kilpailun perustiedot

Kilpailu on 1-3 hengen pukukilpailu. Kilpailuun voi siis osallistua yksin tai korkeintaan kolmen hengen ryhmässä. Ryhmän pukujen ei tarvitse olla samasta lähteestä.

Pukukilpailun hengen mukaisesti aikaa lavalla oloon on rajallisesti, joten mahdollisen lavashow'n tai -esityksen tulee olla lyhyt. Yleisöäänestyksessä voittajat valitaan valokuvien perusteella, joten puvun lisäksi kilpailijan kannattaa panostaa erityisesti ilmeeseen ja poseeraukseen.

Takaisin sisällysluetteloon

Sallitut puvun aiheet

Kilpailuun osallistujien pukujen tulee kuulua johonkin seuraavista aihepiireistä.

  • sarjakuva lähdemaasta riippumatta
  • animaatio lähdemaasta riippumatta
  • konsoli- ja tietokonepelit lähdemaasta riippumatta
  • TV-sarjat ja elokuvat lähdemaasta riippumatta

Takaisin sisällysluetteloon

Lähdekuva

Kilpailun osallistujien tulee toimittaa ilmoittautumisen yhteydessä lähdekuva, josta ilmenee osallistujan tai osallistujien esittämien hahmojen kuvat. Kuvassa tulee ilmetä hahmo tai hahmot siinä puvussa, mitä osallistuja tai osallistujat käyttävät. Lähdekuvat toimitetaan tuomariston käyttöön.

Kahden tai kolmen hengen osallistumisen tapauksessa lähdekuvassa tulee näkyä kaikki esitettävät hahmot.

Takaisin sisällysluetteloon

Osallistujien kunniakirjat

Osallistuvat voivat halutessaan hakea kunniakirjan kilpailun jälkeen cosplay-infopisteeltä, TR1-myyntipöytäsalista. Säilytä numerolappusi, sillä kunniakirjat jaetaan vain numerolapun haltijoille.

Takaisin sisällysluetteloon

Voittajien valinta ja palkinnot

Kilpailussa on mukana tuomaristo, joka valitsee ryhmän osallistujista finaaliin. Kaikki finalistit saavat pienen palkinnon tapahtumapaikalla. Yleisöllä on mahdollisuus äänestää finalisteista suosikkiaan Aamulehden verkkoäänestyksessä, joka avataan tapahtumapäivän illasta.

Eniten ääniä voittanut kilpailija palkitaan pokaalilla. Myös 2. ja 3. eniten ääniä saaneet saavat lohdutuspalkinnon. Palkinnot toimitetaan postitse kahden viikon kuluessa tulosten julkistamisesta.

Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan Aamulehden tuotepalkintoja.

Takaisin sisällysluetteloon

Liitteet

Liitteissä selvennetään yksityiskohtaisesti kilpailun osallistujien henkilötietojen käsittelyä. Nyrkkisääntö on, että henkilötietoja käsitellään erittäin luottamuksellisesti, vain järjestäjien toimesta, eikä osallistujien tietoja luovuteta edelleen.

Takaisin sisällysluetteloon

Yhteistyössä

Sangatsu Manga
Säätöyhteisö B2 ry

sekä

Sinooperi
Tietovelhot Oy

Genrewear

Rento tapa kylpeä

Tampere Kuplii ry

World Cosplay Summit

Japan Pop -lehti

Prayers from cosplayers