Kuvauspalvelu

Tule mukaan kuvaajaksi

Kuvauspalvelu tarvitsee toimiakseen paitsi kuvaajia, myös avustajia. Kuvauspalvelussa toimiminen on mukava tapa nähdä monenlaisia cosplay-pukuilijoita ja soveltaa taiteellista silmää.

Mahdollisuus oppimiseen

Etenkin hieman pienemmissä ja rauhallisemmissa tapahtumissa kuvauspalveluun voi tulla mukaan myös oppimismielessä. Aikataulun salliessa kuvaajamme voi antaa vinkkejä ja ohjeita kuvaamiseen sekä muutoinkin kuvauspalvelun pyörittämiseen.

Mitä kuvaajalta vaaditaan

Kuvaajalta on hyvä löytyä sopiva järjestelmäkamera omasta takaa sekä jonkin verran perusosaamista sen käytöstä. Kuvausstudion tapauksessa kamerasta tulee löytyä myös jonkin verran säätömahdollisuuksia. Nämä on mainittu studion sivulla. Joissain tapauksissa kameraa on myös mahdollista lainata CFT:n kautta, mutta yleisesti ottaen oma, tuttu kamera on paras valinta.

Muita vaatimuksia on hyvä taiteellinen silmä, jotta osaa saada parhaita mahdollisia kuvia. Kuvauksellisesti mielenkiintoisten yksityiskohtien löytäminen auttaa saamaan useita hyviä kuvia joka puvusta.

Kuvaajan kannattaa varautua seisomaan pitkiä aikoja, etenkin vilkkaina kuvausaikoina. Hyvät kengät auttavat paljon, mutta myös omat rajat on tunnettava. Myös käsien täytyy pysyä kameran kanssa vakaana ja mielen rauhallisena. Maltilla ja sopivalla rutiinilla isotkin jonot saa hoidettua nopeasti.

Mitä avustajalta vaaditaan

Ensimmäinen ja tärkein vaatimus on varmasti hyvä asiakaspalvelutaito. Avustaja huolehtii jonon sujuvuudesta, auttaa sopivien kuvausasentojen löytämisessä ja auttaa kuvattavia sekä kuvaajaa muillakin tavoin. Jos kuvauspalvelu on vilkkaasti liikennöidyllä alueella, riittävän äänenvoimakkuuden löytäminen helpottaa huomattavasti.

Avustajan tehtävä on myös rohkaista tarvittaessa kuvattavaa löytämään toimivimmat poseeraukset, ilmeet ja asenteet parhaan mahdollisen kuvan saamiseksi.

Ota yhteyttä

Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan tulevaan tapahtumaan. Vieraile kuvauspisteellä tai ota yhteyttä muulla tapaa. Kuvausihmisiltämme voi myös kysyä vinkkejä vaikkapa laiteostoja tai opettelua varten.

Yhteistyössä

Sangatsu Manga
Säätöyhteisö B2 ry

sekä

Sinooperi
Tietovelhot Oy

Genrewear

Rento tapa kylpeä

Tampere Kuplii ry

World Cosplay Summit

Japan Pop -lehti

Prayers from cosplayers