Kuvauspalvelu

Tietoa tapahtumien järjestäjille

CFT:n tavoitteena on tarjota apuja mm. kuvauspalvelujen muodossa kaikille cosplay-ohjelmaa sisältäville harrastustapahtumille. Tälle sivulle on koottu jotain yleisiä tietoja ja ohjeita tapahtumanjärjestäjiä varten.

Mitä tarvitsette?

CFT voi lainata tapahtumanjärjestäjien käyttöön monia valo- ja videokuvaustarvikkeita. Tarvikkeista riippuen näiden käyttö voi edellyttää pienimuotoista kameraosaamista, joka usein alan harrastajilta löytyy. Pyrimme ohjeistamaan tarvikkeiden käytössä parhaamme mukaan.

Useimmiten CFT järjestää myös kuvauspalvelun tekijät, tai osan heistä omasta takaa. Tällöin voimme vastata esimerkiksi valokuvausstudion kasaamisesta itse. Työnjako sovitaan aina tapauskohtaisesti.

Aikataulu

Monien aktiivien ja ennen kaikkea tarvikkeiden aikataulu pyritään sopimaan hyvissä ajoin, mieluiten vähintään puoli vuotta ennen tapahtumaa. Koska osa tarvikkeista on CFT:llä lainassa yhteistyökumppaneilta, suurempi varoaika helpottaa mahdollisimman monien tarpeiden saamista paikalle. Varoaika helpottaa myös aktiivien oman aikataulun suunnittelua.

Luonnollisestikaan näin pitkä varoaika ei aina ole mahdollista ja monet yksityiskohdat voivat muuttua lähempänä tapahtumaa. Pieni ennakkovaroituskin on kuitenkin meille avuksi - mitä aikaisemmin, sen parempi.

Studio - matkat ja kuljetukset

CFT:n studiota säilytetään Tampereen Nekalassa, Tietovelhot Oy:n varastotiloissa. Tapahtumien välissä kangas pestään, kuluvien osien kunto tarkistetaan ja käyttötavarat kuten teipit vaihdetaan tarpeen mukaan.

Studio kulkee pakattuna kahdessa salkussa ja kahdessa pitkulaisessa kantolaukussa Tällaisenaan studio mahtuu hyvin keskikokoisen henkilöauton takaluukkuun.

Studio pakattuna

CFT pystyy yleensä itse järjestämään kuljetukset tapahtumapaikalle, ainakin niissä tapauksissa jossa CFT toimittaa paikalle myös aktiiveja osallistumaan kuvauspalvelun järjestelyihin. Emme mieluusti toimita tarvikkeita postin tai matkahuollon välityksellä, sillä monet tarvikkeet vaativat erittäin varovaista käsittelyä.

Lainatarvikkeiden noudon ja palautuksen käytännöt ja aikataulut voidaan sopia tapahtumanjärjestäjien kanssa melko vapaamuotoisesti.

Kulut ja CFT-aktiivien tarpeet

CFT:n palvelut ovat maksuttomia tapahtumanjärjestäjille ja toteutamme niitä budjetin sekä muiden resurssien puitteissa.

Kuvauspalvelun järjestäjille tulisi löytyä tapahtumapaikalta jonkinlainen taukotila peruspalveluineen. Mikäli tapahtuma on useampipäiväinen ja/tai tapahtuma sijaitsee ruuhka-Suomen ulkopuolella, tulisi aktiiveille olla saatavilla myös perustason hotellimajoitus.

Mikäli tapahtumanjärjestäjän budjetti antaa myöten, otamme luonnollisesti mieluusti vastaan avustuksia toiminnan tukemiseksi. Keskivertotapahtuma aiheuttamat suorat kulut ovat yleensä noin 100 € luokkaa. Tähän lasketaan tarvikkeiden ylläpitomaksut, kuten kankaiden pesu sekä kuluvien osien vaihdot ja osuus hankintakuluista suhteutettuna oletettuun käyttöikään. Ymmärrämme kuitenkin hyvin, että etenkin pääsymaksuttomien tapahtumien osalta avustukseen ei aina ole mahdollisuutta.

Kuvausolosuhteet

Tutustuthan myös valokuvausstudion tilatarpeisiin, joista on mainittu studion sivulla. Mitä tulee muihin valo- ja videokuvaustoimintoihin, kuvausolojen tarpeista sovitaan yleensä tapauskohtaisesti.

Julkaisu

CFT julkaisee pääsääntöisesti ottaen kaikki otetut kuvat Anikin kuva-arkistossa. Kuvat saa luonnollisesti myös järjestäjän muuhun käyttöön ja julkaisumuotojen yksityiskohdista voidaan sopia tarpeen mukaan.

Yhteistyössä

Sangatsu Manga
Säätöyhteisö B2 ry

sekä

Sinooperi
Tietovelhot Oy

Genrewear

Rento tapa kylpeä

Tampere Kuplii ry

World Cosplay Summit

Japan Pop -lehti

Prayers from cosplayers