Nordic Cosplay Championship 2015
Portfoliohaku

Tiivistelmä

Tämä sivu sisältää ohjeet portfoliohakuun Nordic Cosplay Championship (NCC) 2015 Team Finlandia varten. Lue koko sivu huolella, sillä kaikki tarvittava tieto löytyy näistä ohjeista. Lisätietoja ja tarkennuksia voi kysyä 1.1.2015 alkaen osoitteesta ncc-porfolio(ät)cosplay.fi.

Portfolioita otetaan vastaan sähköpostitse 1.-28.2.2015 osoitteesssa ncc-porfolio(ät)cosplay.fi. Muihin osoitteisiin lähetettyjä portfolioita ei hyväksytä. Määräajan päättymisen jälkeen portfolioita ei oteta enää vastaan. Perille saapuneesta portfoliosta tulee kuittaus kolmen päivän sisään. Ajoissa lähetettyihin portfolioihin voidaan pyytää muutoksia, esimerkiksi tiedostomuotoihin liittyen. Pyydetyt muutokset on tehtävä ja portfolio lähetettävä uudelleen kahden vuorokauden sisällä, muutoin portfolio hylätään.

Tuomaristo tekee valintansa maaliskuun 2015 aikana, ja viimeinen kisaaja Nordic Cosplay Championship -finaaliin kesälle 2015 julkistetaan huhtikuun alussa NCC Team Finlandin Facebook-sivuilla. Portfoliovalinnan voittajalle ilmoitetaan ensin henkilökohtaisesti. Voittajan on mahdollisimman pian toimitettava Suomen NCC-komiteajäsenelle tarvittavat tiedot. Voittaja saa näistä lisätietoa sähköpostitse.

Voittaja pääsee osaksi NCC Team Finlandia, joka matkaa heinäkuussa 2015 Ruotsin Linköpingissä järjestettävään NärConiin ja Nordic Cosplay Championship-finaaliin. Kisamatkan ajankohta on 22.-26.7.2015, ja finaali kisataan perjantaina 24.7. Joukkueelta odotetaan positiivista asennetta ja osallistumista kaikkeen viralliseen ohjelmaan ja tekemiseen NärConissa ja ennen sitä.

Säännöt

Portfoliovalinnassa käytetään NCC:n virallisia sääntöjä soveltuvin osin. Näissä portfolio- ohjeissa asetetut muutokset menevät virallisten sääntöjen edelle, esimerkiksi koskien kilpailijan ikää.

Erityisiä sääntöjä koskien portfoliovalintaa:

 • Osallistujan on oltava 18-vuotias viimeistään kesäkuun lopussa 2015.
 • Aikaisempiin karsintakilpailuihin osallistuminen EI estä osallistumista portfoliovalintaan: vaikka olisit kilpaillut NCC-karsinnoissa Tracon 9:ssä tai Yukicon 2.0:ssa, voit silti osallistua portfoliovalintaan.

Tuomaristo tekee päätöksensä NCC:n sääntöjen perusteella, soveltuviin osin.

Portfolion sisältö

Portfoliossa tarkoitus on esitellä pukua, jolla aiot kisata NCC-finaalissa kesällä 2015. Pukusi voi olla vielä kesken, ja voit esitellä taitojasi puvuntekijänä myös aiemmilla tekemilläsi puvuilla. Haluamme myös esimakua finaaliesityksestäsi, sillä myös esitys vaikuttaa tuomarointiin finaalikilpailussa.

Nordic Cosplay Championshipissä ei ole lähdemaarajoituksia, joten voit valita pukusi millaisesta lähteestä tahansa. Hahmon on kuitenkin oltava fiktiivinen ja julkaistusta lähteestä peräisin oleva. Omia designeja tai hahmoja ei sallita. Puvun on oltava itse tekemäsi: valmispuvut tai valmiina ostetut puvun osat eivät ole sallittuja. Valmisvaatteiden ja kenkien muokkaaminen on sallittua, hillityissä määrin.

Portfoliossa on oltava:

 • Tiedot sinusta: oikea nimi ja nimimerkkisi/nimi jota haluat sinusta käytettävän, ikäsi, yhteystietosi.
 • Aiempi cosplaykisakokemuksesi: kuinka paljon olet kilpaillut cosplaykisoissa, ja mahdolliset sijoituksesi.
 • Kuvia kisapuvustasi: Esittele kisapukusi sekä referenssikuvilla että valmiiden osien kuvilla. Haluamme nähdä yksityiskohtia, joten kuvaa puvustasi teknisesti onnistuneita kohtia, ja niitä asioita, joista olet ylpeä. Jos pukusi on jo valmis, voit laittaa myös photoshoot-kuvia, mutta älä unohda myös yksityiskohtaisia kuvia.
 • Kuvia aiemmista puvuistasi: esittele meille myös aiemmat pukusi, joista olet ylpeä! Vanhoista puvuista riittävät photoshoot-kuvat.
 • Kuvaus esityksestäsi: Kirjoita lyhyt mutta kattava kuvaus esityksestä, jonka olet suunnitellut finaalia varten. Kerro taustapropeistasi, musiikista, liikehdinnästä, juonesta... Tämän esityksen ei ole pakko olla se lopullinen esitys, jonka esität NCC-finaalissa, mutta haluamme kuulla ideoitasi! Voit myös liittää portfolioon linkkejä vanhoihin kisaesityksiisi, jos niitä on saatavilla videona esimerkiksi YouTubessa.

Portfolio voi olla joko tekstiin ja kuviin painottuva tiedosto TAI videotiedosto - ei molempia. Ohessa tietoa portfolion teknisestä muodosta.

 • Sähköpostitse lähetettävien tiedostojen muodon on oltava .pdf.
 • Tiedoston enimmäissivumäärä on 10 sivua, josta valtaosan on oltava kuvia. Tekstiä saa olla yhteensä laskettuna maksimissaan neljä (4) sivua, fonttikoolla 12, rivivälillä 1,5. Jos portfoliosi on yli 10 sivua, tuomaristo jättää ylimenevät sivut huomioimatta.
 • Pidä mielessä, että liian pienistä kuvista on hankala saada selvää!
 • Portfoliossasi voi olla linkkejä myös esimerkiksi Facebook-sivullesi, cosplaygallerioihisi yms. Tuomarit tutustuvat näihin kuitenkin vain pintapuolisesti.
 • Videotiedostot on ladattava nettiin, esimerkiksi YouTubeen, DailyMotioniin tai johonkin muuhun suoratoistovideopalveluun, ja sähköpostitse lähetetään linkki videoon. Voit tehdä videosta myös yksityisen, mutta muista antaa meille myös salasana videoon! Älä lähetä linkkejä koneelle ladattaviin videoihin.
 • Videon maksimipituus on viisi (5) minuuttia.
 • Voit liittää videosi mukaan saatekirjeen, jossa on linkkejä esimerkiksi Facebook-sivullesi, kuvagallerioihisi ja aiempiin esityksiisi. Tuomarit tutustuvat näihin kuitenkin vain pintapuolisesti.

Porfolion lähettäminen

Portfolioita otetaan vastaan sähköpostitse 1.-28.2.2015 osoitteeseen ncc-porfolio(ät)cosplay.fi. Muihin osoitteisiin lähetettyjä portfolioita ei hyväksytä. Määräajan päättymisen jälkeen portfolioita ei oteta enää vastaan. Perille saapuneesta portfoliosta tulee kuittaus kolmen päivän sisään. Ajoissa lähetettyihin portfolioihin voidaan pyytää muutoksia, esimerkiksi tiedostomuotoihin liittyen. Pyydetyt muutokset on tehtävä ja portfolio lähetettävä uudelleen kahden vuorokauden sisällä, muutoin portfolio hylätään.

Jos keksit jonkin toisenlaisen tavan tehdä portfolio, voit ehdottaa sitä! Lähetä sähköpostia osoitteeseen ncc-porfolio(ät)cosplay.fi ja esittele ideasi, niin kerromme käykö se. Muodon on kuitenkin oltava digitaalinen.

Muuta tietoa

Kaikkia osallistujia kehotetaan tutustumaan etukäteen aikaisempien vuosien NCC- finaaleihin ja kisaajiin. Nordic Cosplay Championshipin nettisivuilta löydät tietoja aiempien vuosien kisoista, ja NärConin YouTube-kanavalta löydät videon viime vuoden finaalista. Näin saat käsityksen siitä, millainen kisa Nordic Cosplay Championship on, ja mitä siinä kilpaileminen tarkoittaa.

Lisätietoja ja tarkennuksia voi kysyä 1.1.2015 alkaen osoitteesta ncc-porfolio(ät)cosplay.fi.

Henkilötietojen käsittely

Portfolioiden yhteydessä kerättäviä henkilötietoja käsitellään luottamuksellisesti, ainoastaan portfolioilmoittautumisen käsittelyä varten. Portfoliot toimitetaan pienelle ryhmälle suomalaisia tuomareita. Vain lopulliseen finaaliin lähtevien osallistujien tiedot toimitetaan kansainvälisen kilpailun järjestäjille. Tätä poikkeusta lukuunottamatta tietoja ei luovuteta ulkomaille. Julkisesti voidaan ilmoittaa finaaliin valittujen henkilöiden nimi sekä hahmotiedot, mutta ei muita henkilötietoja.

Henkilötietojen käsittelyä koskevissa kysymyksissä vastaa Iris Rönkkö, jonka tavoitat sähköpostitse osoitteesta iris.ronkko(ät)gmail.com.

Yhteistyössä

Sangatsu Manga
Säätöyhteisö B2 ry

sekä

Sinooperi
Tietovelhot Oy

Genrewear

Rento tapa kylpeä

Tampere Kuplii ry

World Cosplay Summit

Japan Pop -lehti

Prayers from cosplayers