Tampere Kuplii

Tampere Kuplii 2010 logo

Cosplay-kisan säännöt

Sisällysluettelo

Tiivistelmä

Tampere Kuplii-sarjakuvatapahtumassa järjestetään kaikille halukkaille avoin cosplay-pukukilpailu, johon voi osallistua yksin tai korkeintaan kolmen hengen ryhmissä. Pukujen aiheiksi sallitaan sarjakuva, animaatio ja pelit kautta maailman. Kilpailuun tulee ilmoittautua ennakkoon. Kisatapahtumassa tuomaristo valitsee finalistit, joista yleisö valitsee nettiäänestyksessä voittajat.

Takaisin sisällysluetteloon

Aikataulu

Aikataulu ennen tapahtumapäivää.

  • 12.2.2010 klo 15.00 - Ennakkoilmoittautuminen kilpailuun avataan.
  • 28.2.2010 klo 18.00 - Ennakkoilmoittautuminen kilpailuun suljetaan. Ilmoittautuminen voidaan sulkea jo aiemmin, mikäli osallistujamäärän katto tulee vastaan.

Aikataulu tapahtumapäivänä, 20.3.2010

  • 10.00 - 11.00 - Kilpailijoiden ilmoittautuminen ja kuvaus. Kaikkien kilpailuun hyväksyttyjien osallistujien tulee ilmoittautua tapahtumapaikalle klo 11.00 mennessä tai ilmoittautuminen raukeaa. Ilmoittautumisen ja kuvauksen jälkeen kilpailijat voivat liikkua vapaasti tapahtuma-alueella.
  • 11.45 - Kilpailijoiden tulee ilmoittautua takaisin tapahtumapaikalle kisaa varten.
  • 12.00 - Ovet avataan yleisölle. Kilpailu alkaa heti yleisön päästyä sisään.
  • 13.30 - Kilpailu päättyy viimeistään klo 13.30.

Kilpailun kulku tapahtumapäivänä klo 12.00-13.30

Kilpailu alkaa, kun yleisö on päässyt saliin sisälle. Juontajat esittelevät kilpailijat, jotka saapuvat salin etuosaan yksi kerrallaan. Tämän jälkeen kilpailijat siirtyvät istumaan eturiveihin. Mikäli puku ei salli istumista, kilpailija voi myös siirtyä salin reunaan.

Kun kaikki kilpailijat ovat esittäytyneet, pyydetään vielä kaikki kilpailijat salin etuosaan ryhmäkuvaa varten. Tämän jälkeen tuomaristo vetäytyy pohdiskelemaan, samalla kun yleisö ja kilpailijat seuraavat väliohjelmana noin 15 minuutin ajan Finnkinon trailereita uusista elokuvista. Väliohjelman jälkeen julkistetaan finalistit, jonka jälkeen kilpailu päättyy.

Takaisin sisällysluetteloon

Tapahtumapaikka

Kilpailu järjestetään Finnkino Plevnassa, osoitteessa Itäinenkatu 4. Finnkino Plevna sijaitsee Finlaysonin alueella, Keskustorin laidalla.

Ilmoittautuminen on teatterin aulatilassa ja itse kisa pidetään salissa 1.

Rajoitukset ja muut kilpailun perustiedot

Kilpailu on 1-3 hengen pukukilpailu. Kilpailuun voi siis osallistua yksin tai korkeintaan kolmen hengen ryhmässä. Ryhmän pukujen ei tarvitse olla samasta lähteestä.

Pukukisan hengen mukaisesti aikaa lavalla oloon on rajallisesti, joten mahdollisen lavashow'n tai -esityksen tulee olla lyhyt. Yleisöäänestyksessä voittajat valitaan valokuvien perusteella, joten puvun lisäksi kilpailijan kannattaa panostaa erityisesti ilmeeseen ja poseeraukseen.

Takaisin sisällysluetteloon

Sallitut puvun aiheet

Kilpailuun osallistujien pukujen tulee kuulua johonkin seuraavista aihepiireistä.

  • sarjakuva lähdemaasta riippumatta
  • animaatio lähdemaasta riippumatta
  • konsoli- ja tietokonepelit lähdemaasta riippumatta
  • TV-sarjat ja elokuvat lähdemaasta riippumatta

Takaisin sisällysluetteloon

Lähdekuva

Kilpailun osallistujien tulee toimittaa ilmoittautumisen yhteydessä lähdekuva, josta ilmenee osallistujan tai osallistujien esittämien hahmojen kuvat. Kuvassa tulee ilmetä hahmo tai hahmot siinä puvussa, mitä osallistuja tai osallistujat käyttävät. Lähdekuvat toimitetaan tuomariston käyttöön.

Kahden tai kolmen hengen osallistumisen tapauksessa lähdekuvassa tulee näkyä kaikki esitettävät hahmot.

Takaisin sisällysluetteloon

Osallistujien kunniakirjat

Kisan osallistuvat voivat halutessaan hakea kunniakirjan kisan jälkeen cosplay-infopisteeltä, TR1-myyntipöytäsalista. Säilytä numerolappusi, sillä kunniakirjat jaetaan vain numerolapun haltijoille.

Takaisin sisällysluetteloon

Voittajien valinta ja palkinnot

Kilpailussa on mukana tuomaristo, joka valitsee ryhmän osallistujista finaaliin. Kaikki finalistit saavat pienen palkinnon tapahtumapaikalla. Yleisöllä on mahdollisuus äänestää finalisteista suosikkiaan Aamulehden verkkoäänestyksessä, joka avataan tapahtumapäivän illasta. Kolme eniten ääniä saanutta osallistujaa palkitaan Sinooperin lahjakortein. Palkinnot toimitetaan postitse kahden viikon kuluessa tulosten julkistamisesta.

Takaisin sisällysluetteloon

Liitteet

Liitteissä selvennetään yksityiskohtaisesti kilpailun osallistujien henkilötietojen käsittelyä. Nyrkkisääntö on, että henkilötietoja käsitellään erittäin luottamuksellisesti, vain järjestäjien toimesta, eikä osallistujien tietoja luovuteta edelleen.

Takaisin sisällysluetteloon

Yhteistyössä

Sangatsu Manga
Säätöyhteisö B2 ry

sekä

Sinooperi
Tietovelhot Oy

Genrewear

Rento tapa kylpeä

Tampere Kuplii ry

World Cosplay Summit

Japan Pop -lehti

Prayers from cosplayers