Cosplay Finland Tour

Tietoa CFT:stä

Cosplay Finland Tour (CFT) on vuonna 2005 perustettu suomalainen cosplay-tapahtumanjärjestäjien yhteisö. CFT:n päätehtävä on avustaa monenlaisia harrastustapahtumia cosplay-ohjelmanumeroiden sekä valo- ja videokuvauspalvelujen järjestämisessä. CFT vastaa myös Suomen osallistumisesta cosplayn maailmanmestaruuskilpailuun, World Cosplay Summitiin.

Mitä ja miten

Cosplay Finland Tourin toiminta jakaantuu suurimmilta osin seuraaviin tehtäviin.

  • Valo- ja videovuvauspalvelun järjestäminen sekä tarvikkeiden lainaaminen.
  • Osallistuminen cosplay-kilpailujen ja muiden ohjelmanumeroiden järjestämiseen, joissain tapauksissa näistä vastaaminen itsenäisesti.
  • Cosplayn maailmanmestaruuskisojen, World Cosplay Summitin (WCS), Suomen toiminnoista vastaaminen, sisältäen mm-karsintojen järjestämisen sekä kisatiimin matkanjärjestämiseen liittyvät asiat.
  • Cosplay-harrastuksen promootio, lähinnä tarjoamalla teksti-, kuva-, ja videomateriaalia eri medioiden ja journalistien käyttöön.

Toimintansa tukemiseksi CFT:llä on yhteistyökumppaneita, jotka tukevat toimintaa rahallisten avustusten lisäksi muun muassa lainaamalla tarpeita tai tarjoamalla kilpailuihin palkintoja. CFT:n toiminta on kohdeyleisölle, eli cosplay-harrastajille, aina maksutonta.

Miksi CFT

CFT perustettiin auttamaan japanilaisen pop-kulttuurin harrastustapahtumia. Vaikka toiminnan muodot ovat vuosien varrella muuttuneet, tämä on yhä CFT:n kantava tausta-ajatus. CFT pyrkii tukemaan cosplay-harrastuksen kehittymistä ja kasvamista.

Ketkä

CFT on lähinnä cosplay- ja valokuvausharrastajista koostuva yhteisö. CFT:llä ei ole omaa virallista organisaatiota, vaan rahaliikenteestä ja muista juridisista velvoitteista vastaa Säätöyhteisö B2 ry.

Koska CFT:llä ei ole laajaa organisaatiota, eri tapahtumia ja tehtäviä varten haetaan tarpeen mukaan vapaaehtoisia tekijöitä, jotka eivät välttämättä osallistu CFT:n toimintaan muutoin. Avainasema on useimmiten eri harrastustapahtumien järjestäjillä, joita CFT:n väki auttaa tarpeen mukaan.

Yhteistyössä

Sangatsu Manga
Säätöyhteisö B2 ry

sekä

Sinooperi
Tietovelhot Oy

Genrewear

Rento tapa kylpeä

Tampere Kuplii ry

World Cosplay Summit

Japan Pop -lehti

Prayers from cosplayers