Tracon 8 – Nordic Cosplay Championship -karsinta

Tracon 8

NCC-karsinta - ohjeet ja lisätiedot

Tiivistelmä

NCC-karsinta on yksilökilpailu, jonka voittajat edustavat Suomea Nordic Cosplay Championship –finaalissa. Finaali järjestetään kesällä 2014 NärCon-tapahtumassa, Ruotsin Linköpingissä.

Traconin NCC-karsinta on ensimmäinen kahdesta Suomessa pidettävästä karsinnasta. Jokaisesta karsinnasta valitaan kaksi osallistujaa yhteensä neljän hengen Suomen edustusjoukkueeseen. Muut karsinnat julkistetaan myöhemmin.

Perustiedot NCC-karsinnasta

 • Kilpailupäivä on sunnuntai. Lavaohjelma on kello 15-17.
 • Kilpailusuoritukseen kuuluu läsnäolevaksi ilmoittautuminen, valokuvaus, esituomarointi sekä esitys lavaohjelmassa.
 • Kilpailu on yksilökilpailu, jossa arvioidaan pukua, esitystä ja uskollisuutta lähdeteokselle.
 • Esityksen minimipituus on 1 minuuttia 30 sekuntia, maksimipituus on 3 minuuttia.
 • Puvun on oltava itse tehty, joskin pienimuotoinen tuttavan tai perheenjäsenen avustus puvun teossa on sallittua. Valmiina ostettuja tai mittatilauspukuja ei hyväksytä.
 • Kilpailijan tulee tehdä ja toimittaa taustanauha sähköisessä muodossa järjestäjille. Taustanauhaan kuuluu sekä musiikki että mahdollinen dialogi. Dialogin suositeltava kieli on englanti.
 • Lavalle on sallittua tuoda lavasteproppeja, ja erikoisvalaistusta voi halutessaan käyttää. Valopyynnöt ja -suunnitelmat on toimitettava järjestäjille taustanauhan yhteydessä. Ks. perussäännöt:lavan valaistus.
 • Kisapuvun tulee olla fiktiivisestä, julkaistusta lähteestä. Maarajoituksia ei ole. Omat hahmot ja original designit eivät ole sallittuja.
 • Voittajat edustavat Suomea Nordic Cosplay Championship –kisassa, joka järjestetään kesällä 2014 NärConissa, Ruotsin Linköpingissä.
 • Osallistujien on oltava täysi-ikäisiä kesäkuun loppuun 2014 mennessä. Rajoituksen syynä on voittajien Ruotsin matka. Järjestäjät eivät kata huoltajien matkakuluja.
 • Osallistujilta odotetaan tyydyttävää englannin kielen taitoa. Kielitaito ei vaikuta tuomarointiin tai sijoitukseen, mutta finalistien odotetaan pystyvän kommunikoimaan sujuvasti englanniksi.
 • Kilpailuun tulee ilmoittautua ennakkoon tällä sivulla mainittujen aikarajojen puitteissa. Osallistumispaikkojen määrä on rajallinen.
 • Osallistujat saavat tapahtumaan sunnuntain pääsylipun, jonka voi päivittää koko viikonlopun rannekkeeksi ovella 5 € hintaan.

Viralliset säännöt

Traconin NCC-karsinnassa käytetään NCC-finaalin vuoden 2013 sääntöjä. Muutokset sääntöihin ennen kesää 2014 ovat mahdollisia, ja finalisteille ilmoitetaan muuttuneista säännöistä.

Karsintaan osallistuvia suositellaan tutustumaan sääntöihin huolella.

Nordic Cosplay Championshipin viralliset säännöt

Edustus ja kisamatka

Traconissa valittavat finalistit edustavat Suomea sekä itse NCC-kilpailussa että ennen sitä, vieraillessaan muissa tapahtumissa tai mediassa. Finalisteilta odotetaan hyvää yhteistyökykyä ja diplomaattisia taitoja, sekä positiivista henkeä. Cosplayn tulisi näkyä finalistien toimesta positiivisena harrastuksena. Kisamatkalla kisaajien odotetaan osallistuvan reippaasti NärConissa heille järjestettävään ohjelmaan, ja tulevan sujuvasti toimeen muiden kisaajien kanssa, ja noudattavan järjestäjien ohjeita.

Kisaajien mukaan lähtee Suomen järjestäjien edustaja, joka toimii finaalissa myös Suomen tuomarina. Hän toimii kisaajien yhteyshenkilönä ennen kisaa. Kisaajat saavat ottaa mukaan yhden avustajan, jonka on maksettava omat matkakulunsa. Kisaajille ja avustajille tarjotaan NärConin puolesta lattiamajoitus. Kisaajien matkakulut Ruotsiin katetaan kotimaan järjestäjien toimesta. Muut kulut on katettava itse.

Kisaajat saavat lisätietoa osallistumisesta kun sitä tulee, joko suoraan NCC-finaalin järjestäjiltä tai yhteyshenkilöltä.

Lavaharjoitukset

Tapahtumapäivänä jokaisella osallistujalla on mahdollisuus käydä läpi esitys valojen ja äänien kera varsinaisella kisalavalla ennen kilpailua. Aikataulut ovat erittäin tiukkoja, joten omaa määriteltyä harjoitusaikaa on noudatettava tarkkaan.

Takaisin Tracon 8 -sääntöihin

Yhteistyössä

Sangatsu Manga
Säätöyhteisö B2 ry

sekä

Sinooperi
Tietovelhot Oy

Genrewear

Rento tapa kylpeä

Tampere Kuplii ry

World Cosplay Summit

Japan Pop -lehti

Prayers from cosplayers