World Cosplay Summit logo

World Cosplay Summit

Suomen edustajat

Tältä sivulta löydät kuvia ja tietoja Suomen edustajista cosplayn maailmanmestaruuskisoissa, World Cosplay Summitissa. Edustajat on valittu kansainvälisen tuomariston voimin Suomen karsinnoissa.

World Cosplay Summit 2015

Aino Peltokoski ja Kaisa Sarvela, ensimmäiset kuvat tästä osoitteesta.

World Cosplay Summit 2014

Tampere-Talon iso sali hurrasi jälleen finalisteja, joista tiukan kisan jälkeen selviytyivät voittajiksi Heidi Päivinen ja Maria Parviainen, hahmoinaan Melty de Granite ja Maxima Enfield /Sakuya, lähde Shining Hearts.

WCS 2014 Team Finland
kuva: Tytti Levänen

World Cosplay Summit 2013

Tracon jatkoi toimintaansa uutena karsintapaikkana ja karsinta veti jälleen Tampere-talon ison salin täyteen. Voittajiksi karsinnasta selvisivät Satu ja Päivi Asikainen hahmoinaan Nowa ja Alleyne, lähde Queen´s Blade.

WCS 2013 Team Finland
kuva: Mikael Peltomaa

World Cosplay Summit 2012

Karsintapaikkakunta vaihtui Tampereelle aiemman Helsingin sijaan. Karsinta pidettiin Tracon VI:ssä, tarjoten WCS-karsinnalle arvoisensa sijainnin Tampere-talon suuressa, 1800-paikkaisessa salissa. Tiukan karsinnan voittivat Maiju Härkönen ja Elina Rimpiläinen.

WCS 2012 Team Finland
kuva: Jussi Sorjonen

World Cosplay Summit 2011

Karsinta siirtyi tällä kertaa Kirjamessuilta Helsingin Musiikkimessujen puolelle. Karsinnat pidettiin 30. lokakuuta 2010. Tällä kertaa voittoon selvisivät Janne Rusanen ja Ari-Pekka Heikkilä, hahmoinaan Vash the Stampede ja Rai-Dei the Blade sarjasta Trigun.

Janne Rusanen ja Ari-Pekka Heikkilä
kuva: Jussi Sorjonen

World Cosplay Summit 2010

Helsingin Kirjamessuilla 24. lokakuuta 2009 valittiin Suomen toiset edustajat WCS:ään. Tiukan kisan voittajiksi selviytyivät sisarukset Riina ja Sami Saltiola. Voitokkaan parin puvut olivat kotoisin Final Fantasy VII: Advent Children -elokuvasta, hahmoina Yuffie Kisaragi ja Vincent Valentine.

Riina ja Sami Saltiola
kuva: Jussi Sorjonen

Kisamatka oli vuorossa kesällä 2010. Raportit kisamatkasta löydät blogimme WCS-merkinnän alta.

World Cosplay Summit 2009

Suomen ensimmäiset WCS-edustajat Iris Rönkkö ja Arttu Seppi Jyväskylästä selviytyivät karsintojen voittajiksi Helsingin Kirjamessuilla 25. lokakuuta 2008. Hahmoina Iriksellä ja Artulla olivat Esther Blanchett ja Leon Garcia de Asturias, sarjasta Trinity Blood.

Iris Ronkko ja Arttu Seppi
kuva: Jussi Sorjonen

Iriksen ja Artun kisamatka oli vuorossa heinä-elokuussa 2009. Vaikkakaan ryhmän esitys ei vienytkään palkintokorokkeelle, nostivat edustajamme Suomen lipun cosplay-maailman kartalle upealla esityksellään.

Yhteistyössä

Sangatsu Manga
Säätöyhteisö B2 ry

sekä

Sinooperi
Tietovelhot Oy

Genrewear

Rento tapa kylpeä

Tampere Kuplii ry

World Cosplay Summit

Japan Pop -lehti

Prayers from cosplayers